párkapcsolati tanácsadás
párkapcsolati tanácsadás

Miért jó a párkapcsolati tanácsadás?

Sokan megkérdezik tőlem, hogy miért is jó a párkapcsolati tanácsadás.

Nos nézzük!

Miért tud segíteni egy kívülálló?

Biztosan volt már olyan problémája, amit meg kellett oldania, emiatt csak úgy zakatoltak a gondolatok a fejében a probléma körül. Egyik a másik után, sorban. Majd újra és újra. Egy idő után már teljesen összezavarodott, hogy mit is kellene tennie, mi lenne a jó megoldás. Elbizonytalanodott. Ez egy természetes jelenség. Ilyenkor szoktuk megbeszélni valakivel, mert már túlcsordulnak a gondolataink. Van, mikor elegendő egy baráti megbeszélés, vagy egy szülői kupaktanács, de időnként vagy nem akarjuk bevonni őket, vagy pártatlan segítségre van szükségünk, vagy egy a témában jártasabb segítő véleményét szeretnénk kikérni.

Párkapcsolati problémák esetén ezért jöhet jól egy párkapcsolati tanácsadás, mert a párkapcsolati tanácsadó pártatlan, nem befolyásolják a családon belüli viszonyok és előzmények, és az a célja, hogy a felek problémáját segítse megoldani.

Mikor segíthet egy párkapcsolati tanácsadás?

  • A párkapcsolat szakaszainak bármelyikében, és bármely párkapcsolati probléma esetén.
  • Fontos, hogy volt-e a kapcsolat elején 2-3 boldog év.
  • A pár tagjai szeressék egymást.
  • És fontos az is, hogy mindkét fél akarja a változást, és hajlandó legyen tenni is érte.

Hogyan tud segíteni egy párkapcsolati tanácsadás?

Sokak észlelik, hogy valami megváltozott a kapcsolatukban, és sokakban megvan az elhatározás is, hogy dolgozni fognak a kapcsolatukon. Sokszor, ha ezt csak maguktól próbálják, kicsit hasonlóan az újévi fogadalmakhoz, csak fogadalom marad.

párkapcsolati probléma, vita

Van annak egy súlya, hogy elmegyünk egy segítőhöz. A hétköznapok teendőiben könnyen félretehetjük a kapcsolatunkon való munkát, mondván, majd holnap. A holnap könnyen sose jön el.

Ha részt veszünk párkapcsolati tanácsadáson, már biztos, hogy heti 2-3 órát tényleg dolgozunk a kapcsolatunkon.

A tanácsadás egy felépített folyamat. Megismerkedés, probléma meghatározása, beszélgetések, feladatok, felismerések, házi feladatok, nálam játékok is 😉 és változás. Ha röviden akarom leírni egy tanácsadás folyamatát.

Hogyan érdemes párkapcsolati tanácsadót választani?

Ha van olyan ismerősünk, aki már volt párkapcsolati tanácsadáson, kérhetünk tőle referenciát.

A párkapcsolati tanácsadók elérhetőek rövid internetes kutakodás után is. Érdemes végigolvasni a honlapjukon található információkat, ebből már válhat valaki szimpatikussá vagy épp ellenkezőleg.

Akik szimpatikusak, érdemes rangsorolni őket, és személyes találkozót is kérni tőlük, mert a személyes benyomás sokat számít abban, hogy kivel tudunk együtt is dolgozni. Ha egy tanácsadó a személyes találkozó után esetleg mégsem annyira szimpatikus, nyugodtan mondjuk el neki, és válasszunk valaki mást.

Milyen a jó párkapcsolati tanácsadó?

  • Nyílt, barátságos, őszinte, figyelmes, remek hallgatóság, bizalomgerjesztő, jó kérdező, nem ítélkezik.
  • Hisz abban, amit csinál.
  • Pártatlan, diszkrét, a problémára és a párra koncentrál.
  • Bevallja, ha egy probléma megoldásában eleve nem tud, vagy később derül ki számára, hogy nem tud már tovább segíteni.
  • És végül, szimpatikus a párnak, és fordítva.

Remélem, sikerült egy kis kedvet adnom a párkapcsolati tanácsadáshoz. Ha szeretik egymást, már megéri megpróbálni a problémákat megoldani, mindegy, hogy milyen problémáról legyen is szó. Én hiszek benne, hogy a nézeteltérések, konfliktusok megoldhatóak, és újra boldog lehet a párkapcsolat.

párkapcsolati tanácsadás

Ha további kérdésük lenne, állok rendelkezésükre.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük