párkapcsolati tanácsadás, coaching

Sokszor érezhetjük úgy, hogy valami nem az igazi, valami hiányzik, valami másként működik már, egyszerűen valami megváltozott. Az idő teltével, a mindennapi események egymásutánja, a sok-sok feladat megoldása óhatatlanul változást fog hozni. Ez a párkapcsolatban sincs másként, arra is hatással van. Minden nap nem tud olyan lenni, mint az „elsők”. Tudják mire gondolok! Az első alkalom, mikor meglátták egymást, az első találkozó, az első beszélgetések, az első csók, és még sorolhatnám. De törekedhetünk rá, hogy olyan legyen, vagy hasonló, ha figyelünk egymásra és teszünk érte. Párkapcsolati tanácsadás alkalmával segíthetek ebben.

Természetesen, ahány ember, annyiféle megoldandó probléma van, így a párkapcsolati nehézségek is sokfélék. Így néhányat sorolok fel, a teljesség igénye nélkül. A többi itt fel nem soroltat, majd Önök mondják.

párkapcsolati tanácsadás

párkapcsolati tanácsadás alkalmával érintett problémák

eltávolodás, ellaposodás

Mikor kicsit unalmassá válik a kapcsolat, nincs annyi együtt töltött idő, nincs annyi közös program. Ennek hátterében sokféle dolog állhat:

  • szeretethiány: mikor az egyik, vagy mindkét fél úgy érzi, hogy nincs igazán szeretve
  • sérelmek: egy kapcsolat velejárója a vita, veszekedés, de azok gyakorivá válása és úgymond egyre hangosabbá válása már nem természetes. Ezekből előbb-utóbb sérelmek lesznek, amik ha rejtve maradnak, nem segítik a boldog kapcsolatot.
  • elfejlődés: többször előfordul, hogy a kapcsolat elején még minden azt mutatja, hogy a pár mindkét tagja ugyanazt akarja. Ám a mindennapi élet mindig hozhat izgalmat, és ezt is megváltoztathatja.

speciális problémák

Ezek inkább a kapcsolaton belüli egy-egy tényező/körülmény nehézségeit jelentik.

  • pénzügyi nehézségek
  • eltérő gyermeknevelési magatartás
  • szexualitás
  • további családtagok hatása a kapcsolatra
  • nagy korkülönbség

megcsalás, hűtlenség

Szerintem mindenki egyetért velem, ha azt mondom, hogy a párkapcsolati problémák egyik legérzékenyebb pontja, ha már megcsalás történik. Abszolút befolyásoló, hogy milyen „régi” a kapcsolat, hányszor fordult elő, milyen más egyéb problémák vannak, és természetesen leginkább a pár hozzáállása és tettrekészsége a megcsalás feldolgozására. Mert mindkét fél kell hozzá! A bizalom helyrehozható, a probléma megoldható, és lehet boldog a párkapcsolat megcsalás után is, de ezért tenni kell!

boldog párkapcsolat, kéz a kézben

A találkozókról:

  • egyéni találkozó: van, amikor elsőre csak az egyik fél jön el, mert úgy érzi, valami nem működik jól, még nem érti teljesen hogy mi, és erről szeretne beszélgetni, vagy nem tudja még, hogy milyen is egy párkapcsolati tanácsadás, coaching folyamat, esetleg tart attól, hogy a párja hogyan reagálna az ötletre. Vagy tudja, hogy neki van egy fura működése, amiben változni szeretne.
  • páros találkozó: ha úgy érzik, rögtön ketten is jöhetnek a párkapcsolati tanácsadásra, hogy belevághassunk a közös munkába.

A folyamat hossza:

A probléma mélységétől és a résztvevők aktivitásától is függ, hogy hány alkalom egy tanácsadói, coaching folyamat. A speciális problémákhoz elég lehet 2-3 alkalom is, de egy eltávolodás vagy megcsalás már több alkalmat szokott igénybe venni, előbbi esetében kb. 4-6 alkalom, utóbbi 10+ alkalom. Természetesen az ügyfél igényeit mindig figyelembe veszem. Az alkalmak lehetnek hetente vagy kéthetente.

Találkozók időtartama:

egyéni találkozó: 50 perc/alkalom

páros találkozó: min. 1,5 óra/alkalom, max. 2 óra/alkalom

Díjazás:

egyéni találkozó: 12.000 forint/alkalom

páros találkozó: 15.000 forint/óra

Ezzel kapcsolatos cikk a blogon!