rólam

Kedves Látogató!

Barta Beatrix vagyok. Coach, mediátor, mentálhigiénés szakember jelölt, HR szakember.

Lételemem a segítés. Kisgyerekkorom óta megkeresnek az emberek, és segítséget kérnek. Volt idő (főleg fiatal felnőttként), mikor furcsának találtam ezt. Ám látva a hálás szemeket, elfogadtam, hogy mások ismeretlenül is megbíznak bennem, és segíteni tudok nekik. Az életem része, és igazán megtisztelő számomra, hogy hozzám fordulnak oly sokan.

Épp ezért szakmai pályámat először HR szakemberként kezdtem, mert gyermekként mindig elbűvölt a munkahelyek világa. Legfőképpen az, hogy a munkavállalók hogyan érzik magukat a munkahelyükön, miért dolgoznak ott, mi motiválja őket. Tudatosan választottam munkahelyeket, hogy megismerjem a kicsi családias magyar céget, a magyar középvállalaton át, a külföldi multin keresztül, egészen egy mammutvállalatig, egy kis külföldi munkavállalással megspékelve (önismerethez is kiváló).

Bár HR-esként dolgoztam, a munkavállalók és vezetők hamar magán jellegű kérdéseikkel is megkerestek, és így mind a szakmai, mind a magánéletemben elkezdtem foglalkozni egyfajta tanácsadással, coachinggal. Hogy ezt minél jobban tegyem, visszaültem az iskolapadba is tanulni. A legtöbben párkapcsolati kérdésekkel fordultak hozzám, így párkapcsolati tanácsadó képzést is végeztem. Miután pedig mindenhol megjelentek a konfliktusok, így a mediációt egy igen izgalmas eszköznek találtam a viták békés rendezéséhez.

Mindeközben sokat dolgoztam magamon is, és több családi konfliktust sikerült sikeresen megoldáshoz segítenem. A párommal jóideje vagyunk már együtt, több szempontból speciális kapcsolatunk van, így ebben is sokat tanultam.

Saját tapasztalatból tudom, hogy az ember igenis képes változtatni, és egy apró változtatás is elindíthat egy sor másikat. Hatalmas élmény ezt megélni.

A segítő munkához számomra elengedhetetlen a barátságos, bizalmi légkör kialakítása, a határozott és pártatlan hozzáállás, az alázat, a diszkréció, a türelem, és az ítéletmentesség.

Mások elmondása alapján legnagyobb erényemnek a végtelen türelmemet és figyelmemet tartják, mert érzik aktív jelenlétemet, érzik, hogy megbízhatnak bennem, és tudják, hogy bármit elmondhatnak, mert nem ítélkezem. Ezzel egy olyan légkört tudok kialakítani, ami segíti a probléma feltárását és megoldását.

Bízom benne, hogy Önre is ilyen hatást fogok gyakorolni. 😉

Mottóm

Mindenki mosolyogni szokott rajtam, mikor azt mondom, hogy “Próbáld ki!”. Én tényleg ezt vallom. Ha valamire kíváncsiak vagyunk, próbáljuk ki! 🙂

De hogy ne csak én beszéljek magamról 🙂 , itt olvashatja mások véleményét is rólam.