karrier-tanácsadás

A legtöbbünkkel legalább egyszer előfordult már, hogy az álláskeresés során megakadtunk valahol, és nem tudtuk, hogy miért nem hívnak be állásinterjúra, vagy ha be is hívnak, vajon miért kerülünk csak nehezen tovább az interjúk rengetegében. Sokszor nem is tudjuk, hogy min lenne érdemes változtatnunk, mert nem mindig kapunk konkrét visszajelzést. Ilyenkor érdemes lehet egy kívülállóval ránézni a helyzetre. Erre alkalmas lehetőség a karrier-tanácsadás.

egyéni tanácsadás, karrier tanácsadás

Természetesen sok esetben nem felelünk meg egy előírt paraméternek, ezen nem biztos, hogy tudunk változtatni.

De tapasztalatból tudom, hogy sokszor az önéletrajz minősége döntő lehet egy pályázat során, hogy behívják-e a jelöltet egy interjúra, és az állásinterjún mutatott felkészültség abban, hogy jobb képet alkossanak rólunk, és elnyerjük a pozíciót.

Ha végiggondoljuk, igazából nehéz helyzetben vagyunk, mert sehol nem tanulunk állást keresni. Ahogy önéletrajzot írni sem. De állásinterjúval is általában már éles helyzetben találkozunk, ami kellő rutin nélkül balul sülhet el. Ezek is, mint sok más dolog, tanulhatók, gyakorolhatók.

karrier-tanácsadás keretén belül érintett témák

önéletrajz írás

Számtalan jó önéletrajz létezik. Általánosságban elmondható, hogy egy önéletrajz legyen igényesen felépített, színes, figyelemterelő, helyesen megírt, és releváns információkkal feltöltött. Véleményem szerint a legjobb CV az, ami bennünket tükröz. Néhány apró figyelmességgel ez könnyen meg is valósítható.

interjú felkészítés

Az álláskeresés egy másik érdekes területe az interjú beszélgetés. Erre is, mint mondjuk egy prezentációra, érdemes felkészülni. Sok apróság tesz kerekké egy sikeres állásinterjút. Időpont-egyeztetés, ruha kiválasztása, pontosság, kézfogás, kérdések és válaszok, hogy néhányat említsek. Gyakorlással elérhető, hogy magabiztosabban érezzük magunkat egy ilyen szituációban.

Ha úgy érzi, hogy szeretne konkrét visszajelzést kapni, és segítségére lehetek valamelyik témában, várom megkeresését.
karrier tanácsadás, munka, önéletrajz, interjú

A folyamat hossza:

A tanácsadási folyamat hossza függ a részvevő aktivitásától és a problémától is, nagyjából min. 1-3 alkalommal számolhatunk, de hosszabb időt is igénybe vehet a támogató folyamat, ha az ügyfél igényli. Az alkalmak lehetnek hetente vagy kéthetente.

Találkozók időtartama:

50 perc/alkalom

Díjazás:

12.000 forint/alkalom